Effektiv microneedling med dermapen hittar du hos Hälsokällan i Hörby.

Dermapen

Med upp till 1300 kanaler/sekund perforeras huden och en mikroblödning stimulerar hudens naturliga läknings och reparationsprocess. Behandlingen ger en vävnads- och fasthetsstimulerande effekt. Speciellt lämplig som förebyggande antiage-vård, för att upprätthålla hudens fasthet, men även som korrigerande behandling. Ger inga, eller få sidoeffekter.

Ställbara nålar

De 12 sterila engångsnålarna ställs in så att de går olika djupt ner beroende på vilket område som behandlas.

Hyaluronsyra

Vid behandlingen arbetas hyaluronsyra ned i huden vilket förstärker effekten av behandlingen och vitaliserar huden med fukt.

Kollegenstimulerande effekt

Dermapens kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laserbehandling, men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. När Dermapen flyttas över huden stimuleras nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina microkanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens förmåga att ta upp näringsämnen och fukt, så att hudens struktur förbättras och föryngras, både det översta hudlagret och djupare ner i dermis.

Personlig behandlingsplan

Vi kommer att bedöma din hud och behandlingsområde för att rekommendera en behandlingsplan som passar dig. Hur många behandlingar som behövs är beroende på genetiskt anlag, hudens ålder och dess utgångsläge. Vanligtvis kommer du att se resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer efter 3-6 behandlingar och förbättras sedan under de kommande 6-12 månaderna i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Direkt efter en behandlingen syns oftast en lätt rodnad. Detta är helt normalt och visar bara att behandlingen har fungerat genom att skapa en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Eventuella reaktioner som du kan uppleva ett par dagar efteråt är: torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad. Mängder av tillväxtfaktorer har frigjorts och bidrar nu till nybildning av kollagen. Skulle du uppleva en kraftig reaktion bör du omedelbart kontakta oss. Notera att det är viktigt med hygien och egenvård vid behandling med dermapen..